POS PubOrder baruri si restaurante

POS pentru baruri si restaurante. Click aici!

RSS Feed Directory
1611 feed-uri in director

Finantari


O firmă românească ce instalează panouri fotovoltaice vrea să își dubleze profitul și în anul 2023, iar pentru asta se bazează și pe vânzările către beneficiarii de fonduri europene.

Guvernul a aprobat în ședința de vineri ordonanța de urgență prin care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) cooptează ca parteneri băncile de pe piața din România și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică ICI București, în derularea proiectelor IMM prin Programul Operațional Competitivitate și PNRR.

Comisia Europeană trebuie să reanalizeze, la cererea României, compensațiile acordate producătorilor de cereale din statele UE din „prima linie”, afectați de importurile ieftine din Ucraina, a declarat președinta CE, Ursula von der Leyen, în urma reuniunii Consiliului European, de joi seara, la care a participat președintele Iohannis.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a prezentat, vineri, 24 martie 2023, situația la zi a etapei de verificare administrativă și de eligibilitate din cadrul programelor Start-Up Mation 2022 (Pilonul I-național și Pilonul II-diaspora) și Femeia Antreprenor 2022, prin care statul spune că va acorda granturi de maximum 200.000 de lei fiecare unor firme.

Antreprenorii din 6 județe, afectate de închiderea industriilor poluante, vor beneficia de granturi IMM, inclusiv de tip startup, prin 2 apeluri de proiecte care urmează să lanseze în perioada aprilie-iunie 2023, prin Programul Tranziție Justă (2021-2027) finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat, a informat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Se pun bani la programul Fidelis 2023: Dobânzile acordate deponenților, la euro și lei. Avantaj suplimentar pentru donatorii de sânge

Începând din 24 martie 2023, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe - a informat Agenția Fondului de Mediu (AFM), într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Ministrul Agriculturii recunoaște că România a obținut doar 10 milioane de euro din rezerva Uniunii Europene, pentru despăgubirea fermierilor afectați de importurile de cereale ieftine din Ucraina, compensații inferioare celor obținute de Bulgaria sau Polonia.

Firmele mici și mijlocii (IMM) din cele 5 județe ale Regiunii Sud-Vest Oltenia vor putea obține, în anul 2023, ajutoare de câte 200.000-1,5 milioane de euro pe proiect, pentru afaceri cu săli de fitness, spălătorii și service auto, reparații telefoane, studio foto, fabricare mobilă, morărit, brutării, IT și în multe alte domenii, printr-o linie de finanțare cu fonduri europene, prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Un deputat a depus în Parlament o propunere de lege pentru sprijinirea horticulturii urbane, o afacere destul de întâlnită mai ales în vestul Europei, prin care practicanții grădinăritului la oraș, respectiv în mediu controlat, ar urma să aibă la dispoziție și ajutoare de la stat pentru achiziția de terenuri, clădiri și echipamente pentru această activitate.