POS PubOrder baruri si restaurante
POS pentru baruri si restaurante. Click aici!
RSS Feed Directory
1549 feed-uri in director
eculinar.ro - ultimele 20 reţete

eculinar.ro - ultimele 20 reţete

Ciolan cu varză acră şi cartofi
Timp de preparare: 60 min.
Complexitate: medie
Regim: -
Ingrediente: 200 g cartofi, 500 g varză acră, 100 g morcovi, 1 ciolan afumat, 1 ceapă, 4 căţei de usturoi, 1 linguriţă măghiran uscat, 1 lingură pătrunjel verde tăiat, sare, piper.
Mod de preparare: Se spală bine ciolanul şi se curăţă ceapa. Se pun la fiert în apă rece. Inainte de a se înmuia complet carnea se adaugă un cartof curăţat.

Când acesta s-a fiert se scoate împreună cu ceapa. Se pun într-un vas, se adaugă puţină zeama din fiertura ciolanului şi se mixează. Cu aceasta se va îngroşa mâncarea.

Varza acră se taie bucăţi şi se fierbe în apă 5 minute. Cartofii rămaşi se taie cubuleţe, morcovul jumătăţi de rondele.

Când ciolanul e fiert şi se poate dezosa uşor, carnea se taie felii şi se pune deoparte.

În zeama rămasă se pun cartofii, morcovul, varza şi usturoiul pisat. Trebuie lăsată doar atâta zeamă cât să acopere legumele. Se presară măghiran şi se fierbe. Când legumele s-au fiert, se amestecă cu mixtura de cartofi, carnea şi se presară cu pătrunjel.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Somon file cu ciuperci şi sos de rodii
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Regim: -
Ingrediente: 1 file de somon, 1 borcan (400 g) ciuperci mici întregi, 1 rodie, 4 roşii uscate conservate în ulei, 100 ml vin alb, 50 g unt, 2-3 linguri sos dulce de chili, 1 lingură ulei de măsline, 1/2 linguriţă oţet balsamic, 1/2 linguriţă sos de soia, sare, piper alb măcinat, verdeaţă pentru decor.
Mod de preparare: Tai în felii fileul de somon, îl presari cu sare şi piper şi îl păstrezi în frigider până când pregăteşti celelalte ingrediente.

Tai roşiile uscate în cubuleţe. Fierbi într-o tigaie sosul de chili şi, când începe să fiarbă, adaugi roşiile uscate. După câteva secunde de fiert, adaugi uleiul de măsline şi amesteci. Torni şi vinul, laşi la foc mediu, să scadă până se formează un sos mai consistent, în care poţi presăra câteva bobiţe de rodie.

Între timp, frigi feliile de peşte pe grătarul încins, pe ambele părţi. Când sunt gata, le adaugi în sos şi laşi să fiarbă pe fiecare parte câte 2 minute, la foc mic.

Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti ciupercile scurse, timp de un minut, apoi adaugi oţetul şi sosul de soia. Serveşti somonul cu sosul de rodii şi garnitura de ciuperci.

Ornezi fiecare porţie cu bobiţe de rodie şi frunze de verdeaţă.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Somon cu garnitură de cuş-cuş
Timp de preparare: 60 min.
Complexitate: redusă
Regim: Reţetă semi-vegetariană
Ingrediente: 200 g cuş-cuş, 2 fileuri de somon, 2 ardei graşi (roşu şi galben), pătrunjel verde, ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Se unge peştele cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se coace pe grătarul bine încins.

Se pun la fiert 200 ml apă cu sare. Cuş-cuşul se pune într-o strecurătoare. Când apa clocoteşte se pune strecurătoarea deasupra, pe baia de abur şi se acoperă. Se lasă astfel 5 minute.

Se spală ardeii şi se toacă mărunt.

Se încing 5 linguri de ulei de măsline. Se pun ardeii tocaţi. După 1 minut se adaugă cuş-cuşul, se presară sare, piper şi pătrunjel tocat şi se amestecă uşor. Se opreşte focul.

Se întinde un pat de cuş-cuş, peste care se pune file-ul de somon.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Şalău rasol cu cartofi noi
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Regim: Reţetă semi-vegetariană
Ingrediente: 10 cartofi noi, 2 fileuri de şalău, pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Se pun la fiert 2 litri de apă cu sare. Când clocoteşte se adaugă peştii bine curăţaţi şi cartofii decojiţi. Se fierb pe foc mic, maxim 30 minute.

Se strecoară şi se pun pe platou. Se presară cu pătrunjel tocat şi se adaugă sare şi piper în momentul servirii, dacă este nevoie.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Ficăţei la tigaie cu legume
Timp de preparare: 0 min.
Complexitate:
Regim: Reţetă semi-vegetariană
Ingrediente: 700 g ficat pasăre, 1/2 ardei gras roşu, 1/2 ardei gras galben, 1 ceapă roşie medie, 3 linguri ulei măsline, sare şi piper după gust, 50 ml vin alb sec, câteva frunze mentă proaspătă
Mod de preparare: Spălaţi ficăţeii şi lăsaţi-i să se scurgă bine de apă. Tocaţi legumele în fâşii lungi şi căliţi-le în uleiul încins. Adăugaţi ficăţeii şi acoperiţi tigaia cu un capac. Lăsaţi la foc mediu timp de 5 minute, amestecând de câteva ori. Turnaţi apa şi vinul, amestecaţi şi acoperiţi iar tigaia cu un capac, timp de 5 minute, la foc mic. Luaţi apoi capacul şi mai lăsaţi încă aproximativ 7 minute, până ce se evaporă din vin. Abia la final adăugaţi sarea şi piperul. Ficăţeii îşi vor păstra astfel textura fină. Puneţi din loc în loc şi câteva frunze de mentă proaspătă.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Sos de ardei iuţi calabrez
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Regim: Reţetă de post (vegetariană)
Ingrediente: 300 g ardei iuţi roşii, 4 căţei de usturoi, 1/2 pahar ulei de măsline, 1 linguriţă sare.
Mod de preparare: Se spală ardeii şi li se taie codiţa. Se pun în mixer sau blender usturoiul curăţat, sarea şi ardeii iuţi şi se mixează. Se varsă amestecul într-o strecurătoare şi se lasă până se pierde lichidul în exces.

Se amestecă sosul de ardei iuţi scurs cu uleiul şi se mixează puţin.

Se sterilizează prin fierbere sau la cuptor, inclusiv cu microunde, borcane mici şi capacele lor şi se varsă sosul obţinut în aceste borcane.

Se închid borcanele cu capacele şi se pun la sterilizat cca 30 min.

Borcanele se pot păstra în cămară cât timp sunt închise ermetic şi în frigider după ce au fost deschise.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Omletă cu cartofi şi caşcaval
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Regim: Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: 200 g cartofi, 5 ouă, 1 ceapă roşie, 50 g caşcaval, sare, piper, ulei
Mod de preparare: Se curţă şi se spală cartofii şi se dau prin răzătoare. Apoi se toacă mărunt ceapa şi se dă prin răzătoare caşcavalul.

Într-un vas, se amestecă cu o furculiţă ouăle şi cartofii daţi prin răzătoare, storşi bine cu mâna. Se adaugă ceapa şi caşcavalul şi se amestecă din nou. Se asezonează cu sare şi piper.

Se punem jumătate din compoziţie în tigaie la foc mediu şi se lasă până când se încheagă oul la suprafaţă apoi se întoarce omleta şi se mai lasă câteva minute, până se rumeneşte şi pe cealaltă parte.

Se procedează la fel şi cu compoziţia rămasă.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor
Timp de preparare: 150 min.
Complexitate:
Regim: -
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc, 100-120 g slăninuţă afumată feliată subţire, 3 căţei de usturoi, sare, piper, cimbru uscat, 1 ceaşcă vin, ulei
Mod de preparare: Se feacă pulpa de porc cu puţină sare, usturoi pisat şi cimbru, apoi se presară piper proaspăt macinat. Se pune pulpa într-un vas în care acoperim fundul cu ulei şi o ceaşcă cu vin. Se acoperă pulpa cu felii de slănină ce vor fi fixate cu scobitori.

Se acoperă cu o folie de staniol şi se pune în cuptorul preîncălzit la 150°C pentru aproximativ 2 ore. După acest interval, se scoate folia şi se lasă feliile de slănină să alunece în tavă, lângă carne.

Se întoarce pulpa cu usturoiul în sos şi se lasă să se rumenească la 200°C, apoi se roteşte iar şi se mai lasă încă 10-15 min., în functie de puterea cuptorului, astfel încât usturoiul să nu se ardă şi să devină amar.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Bruschetta cu fasole
Timp de preparare: 180 min.
Complexitate: medie
Regim: Reţetă de post (vegetariană)
Ingrediente: 300 g fasole, 8 căţei de usturoi, ulei, pătrunjel proaspăt, pâine, sare.
Mod de preparare: Se pune fasolea într-un vas cu apă şi se lasă aşa 6 ore. După ce a stat în apă, se spală şi se pune la fiert în trei litri de apă. Se fierbe până se pătrund boabele. Se strecoară de apă.

Trei sferturi din cantitatea de boabe se trec prin maşina de tocat, odată cu usturoiul. Pastă obţinută se freacă cu ulei turnat treptat. Se pun sare şi piper după gust.

Restul de boabe se amestecă cu pătrunjel tocat şi cu sare.

Se formează bruschetele. Se prăjesc felii de pâine, pe care se întinde pasta de fasole şi se acoperă cu boabe de fasole.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)

Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi
Timp de preparare: 60 min.
Complexitate: redusă
Regim: Reţetă de post (vegetariană)
Ingrediente: 200 ml borş, 200 ml suc de roşii, 100 g mazăre, 100 fasole teci, 2 morcovi, 1 ardei, 1 ceapă, 3 roşii, crutoane cu usturoi, sare.
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală toate legumele. Morcovii, ardeiul şi ceapa se toc mărunt, tecile se rup bucăţi de 2 cm, iar roşiile decojite se taie felii. Se pun toate într-o cratiţă înaltă, se toarnă 1 l de apă şi se pun la fiert.

Când sunt toate fierte se toarnă sucul de roşii şi borşul fiert înainte. Se mai fierb câteva clocote şi se adaugă sare după gust.

Se serveşte cu crutoane.

office@eculinar.ro (eculinar.ro)